Zamsalak Konusu

Zamsalak izle, filmi izlemek için Hemen İzle tuşuna basarak izleyebilirsiniz.

Zamsalak tiyatro oyunu türk tiyatrosundaki önemli güldürülerinden birisidir. Çok büyük bir tiyatro ustası olan Nejat Uygur’un harika oyunlarından birisidir. Zamsalak çok harika bir tiyatro oyunudur, çok güzel bir komedidir. Nejat Uygur Ağustos 1927’de doğmuştur, doğum yeri Kilis’tir. Zamsalak oyununu mutlaka izlemelisiniz.Nejat Uygur okul hayatını Ezine, Siirt, İntepe’de okumuştur. Nejat Uygur 1938 yılında çok küçük yaşta daha minicik bir ilkokul talebesiyken tiyatroyla ilgilenmeye başlamıştır.

Zamsalak oyunu Nejat Uygur sistem eleştirisi yaptığı, politik ve mizahi yönü güçlü oyunudur. Zamsalak oyununun yaratıcısı Nejat Uygur Çanakkale, Manisa ve Sarıyer’de okul hayatını tamamladı. Nejat Uygur Güzel Sanatlar Akademisi mezunudur. Nejat Uygur en ünlü meddah İsmail Dümbüllü’nün sayesinde keşfedilmiş, ortaya çıkmıştır. Zamsalak ve diğer oyunlarında Nejat Uygur’a Bahri Beyat başta olmak üzere birçok önemli oyuncu eşlik eder, aile fertleri de Nejat Uygur’un ailesi de bu oyunlarda yer almıştır karısı ve de.

Nejat Uygur tiyatrosu 1949 yılında kurulmuştur. Altmış yıldır profesyonel olarak ve ilk dönemlerinden itibaren tiyatro güldürü kabare yapmaktadır usta. Nejat Uygur’un pekçok önemli ödülü bulunmaktadır. Nejat Uygur USA ‘da tam iki Avrupa’da ise dört defa turneye çıktı. Nejat Uygur tam otuz beş yıl turnelere çıktı anadoluda sahneye çıkmadığı yer kalmadı, kapalı gişe oynadı yıllarca. Nejat Uygur aynı zamanda Devlet Sanatçısıdır. Nejat Uygur 1950 yılında Necla Uygur ile izdivaç gerçekleştirdi. Nejat ve Necla çiftinin tam beş çocukları olmuştur. Oğulları da Süheyl ve Behzat yıllara Tv de program yapmışlardır. Nejat uygur 2007 de kısmi felç geçirmiştir, sonrasında 2013 yılında İstanbul’da ölmüştür.

Nejat Uygur’un halkı yakalayan birçok insanı komedisiyle yakalayan bir özelliği vardır. En baştada halkın içinden gelen birisi olduğu için iyi tanımaktadır insanını. Nejat Uygur başlıca en meşhur tiyatro oyunlarıAlo Orası Tımarhane mi?, Aman Özal Duymasın, Benim Annem Evden Neden Kaçtı, Cibali Karakolu, Hanedan, Hastane mi? Kestane mi?, Kaynanatör, Miğferine Çiçek Eken Asker, Minti Minti Sizinki Can da Bizimki Patlıcan mı?,Son Umudum Milli Piyango Şeyini Şey Ettiğimin Şeyi, Şeytandan 29 Gün Evvel Doğan Çocuk (Minti Minti 2), Zamsalak

Zamsalak Oyuncuları, Yönetmeni ve Ekibi

İlk yorum yapan siz olun “Zamsalak”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Henüz inceleme yok.

Zamsalak