Zor Tercih (The End of the Affair)

1999102 dk

Zor Tercih (The End of the Affair) Konusu

Graham Greene romanlarının en alışılmadık olanı belki de Zor Tercih’tir. ‘The End of The Affair’ film olarak gişeye girerken ‘Zor Tercih’ diye çevrilmiştir, aslında bunu anlamak hiç de zor değildir çünkü film; aşk üçgeninin içinde sevginin, tutkunun, inancın ve ilişkiler dinamiğinin tercihlerle sınandığı bir roman örgüsünün beyaz perde uyarlamasıdır.

“Bana göre Zor Tercih, bütün dillerde yazılmış romanlar arasında en gerçekçi ve en duyarlı olanıdır. ” William Faulkner

İngiliz edebiyatının bu çok yazan ve satan eseri, yazarının en önemli romanlarından biridir. Edebiyat uyarlaması olan bu romantik drama, 1999/2000 döneminin en ses getiren filmlerinden de biridir. 2000 yılında BAFTA, Oscar, Altın Küre olmak üzere birçok yarışmada aday gösterilmiş ve birkaçından ödüle hak kazanmıştır.

The End of The Affair Konusu

The End of The Affair, Londra’nın bombalandığı II. Dünya Savaşı günlerinde geçer, romanın kahramanı tutkulu ve entelektüel aşık Maurice Bendrix, bir yazardır. Maurice’in tutkuyla ve şehvetle sevdiği kadın Sarah Miles, üst düzey bir devlet memuru olan kocası Henry tarafından verilen partide yazar Maurice Bendrix’le tanışır ve aralarında bir kıvılcım olur. Birbirlerine kayıtsız kalamazlar. Sonrasında ikili kısa bir süre içinde kendilerini arzu dolu yasak bir ilişkinin içinde bulurlar. Sarah’nın kocası Henry oldukça kibar ancak eşini mutlu edemeyen silik bir karakter olarak karşımıza çıkar.

Film, Maurice’in ağzından, bu zor tercihlerle dolu kıskançlık, şüphe, şehvet dolu ilişkilerin anlatıldığı, aşktan ziyade nefretin kaydının tutulduğu bir nefret günlüğüdür. (The Diary Of Hate) Filmin dönüm noktası, Sarah’nın inançsız bir insan iken, sevdiğini kaybetmenin acısı ve endişesiyle ettiği duanın gerçekleşmesi üzerine ilginç bir hal alır. Tanrıya verdiği sözü tutmak için Maurice’ten uzaklaşan Sarah’ı zor günler bekliyordur. ‘İnsanlar birbirini görmediğinde, sevgi biter mi?’ diye sorarak hiçbir açıklama yapmadan Maurice’i terkeden Sarah bu şekilde ilişkiye sürpriz bir son verir. Bendrix artık terk edilmiş nefret ve kıskançlıkla dolu bir eski aşıktır. Onu, Sarah Miles’la yaşadığı evlilik dışı ilişkiyi yazmaya iten de bu nefretidir. Aşkının yerine nefretine sarılan yazar, hiçbir açıklama olmaksızın terk edildikten iki yıl sonra, 1946 yılında, yağmurlu bir günde, tesadüfen Henry ile karşılaşır. Bendrix, Sarah’a olan aşkını hatırlar ve akıl almaz  olaylar bundan sonra başlar.

Zor Tercih (The End of the Affair) Oyuncuları, Yönetmeni ve Ekibi

Ralph Fiennes

Maurice Bendrix

Stephen Rea

Henry Miles

James Bolam

Mr. Savage

Ian Hart

Mr. Parkis

Jason Isaacs

Father Richard Smythe

Unknown

Production

Neil Jordan

Screenplay

Jon Billington

Art Direction
İlk yorum yapan siz olun “Zor Tercih (The End of the Affair)”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Henüz inceleme yok.

Zor Tercih