Karabasan (Boogeyman)

200589 dk

Karabasan (Boogeyman) Konusu

Stephen T. Kay tarafından çekilen Karabasan filmi, aynı isimli serinin ilk filmidir. 2005 yılında beyazperdeye aktarılan Karabasan, sinemada istediğini bulamamış yapımlar arasında. Korku ve dram türünün örneklerinden birisi olan Karabasan çocukluk travmalarına dayanan bir hikayeyi konu ediniyor.

Filmin Konusu

Tim, çocukluğundan dolayı travmaları olan bir gençtir. Çocukken yaşadıklarından dolayı korkunç travmalar edinen Tim için hayat her geçen gün zorlaşır. Çünkü çocukluk döneminde ailesinin yatak odasında akıl almaz şeylere maruz kalan Tim, bir süre sonra babasının evi terk etmesiyle birlikte babasız kalır. Kısa süre sonra annesi de ölen Tim öksüz bir çocuk olarak yetimhaneye yollanır. Herkes Tim hakkındaki hikayeyi bu şekilde biliyordur. Fakat işler Tim açısından hiç de öyle değildir.

Tim, etrafındaki insanların aksine babasının yaşadığı şeylerin bilincinde olan tek kişidir. Zamanla babasına olanlardan dolayı iyice içine kapanan Tim bir süre sonra tek başına kalamaz hale gelir. Travmalarına bir türlü çözüm bulamayan Tim, yıllar sonra doğduğu eve gitmeye karar verir. Eğer doğup büyüdüğü eve gidip travmalarıyla yüzleşirse daha iyi olabileceğini düşünmüştür çünkü. Fakat işler istediği gibi gitmez. Evine dönmek Tim’de çok daha büyük yaralar açar. Çocukken yaşadığı her şeyi birebir tekrar yaşamış kadar korkan Tim zamanla bazı şeyler fark eder. Şimdiye kadar hiçbir şeyin farkında olmayan Tim, kendisini tanıyamadığını anlar. Özellikle dolaba kilitlendiği zamanlardan kalma hasarların aslında çok daha büyük zararları olduğunu fark etmiştir.

Aldığı Ödüller

Karabasan, orijinal adıyla Boogeyman filminin ödülü bulunmuyor.

Karabasan (Boogeyman) Oyuncuları, Yönetmeni ve Ekibi

Unknown

Sam Raimi

Producer

Joseph Drake

Executive Producer

Directing

Eric Kripke

Screenplay

Eric Kripke

Co-Producer

Camera

Aaron Morton

Second Unit Director of Photography
İlk yorum yapan siz olun “Karabasan (Boogeyman)”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Henüz inceleme yok.

Karabasan