Hükümet Kadın (Hükümet Kadın)

201397 dk

Hükümet Kadın (Hükümet Kadın) Konusu

Hükümet Kadın Sermiyan Midyat tarafından yazılan ve çekilen yerli bir komedidir. 2013 yılında vizyona giren Hükümet Kadın eleştirmenlerin büyük bir kısmı tarafından sevilmiştir. Birçok komedi unsuruna ek olarak politik mesajlar da içeren Hükümet Kadın büyük oyuncu Demet Akbağ sayesinde efsaneler arasında yerini aldı bile.

Filmin Konusu

Kocasının kitap okuduğu için tutuklanmasıyla birlikte oldukça zorlu zamanlar geçiren Xate büyük ailesine tek başına sahip çıkmak zorunda kalır. 8 çocuğu ve bir torunuyla bir arada yaşayan Xate yalnız kaldığı günden bu yana bir sürü sorunla baş başa kalır. Çünkü eşi Aziz Veysel’in boşalan koltuğuna göz dikenler vardır. Ve Xate adayların hiçbirini sevmez. Onların köyü daha beter bir hale getireceğine inanan Xate için köyün idaresi çok ama çok önemlidir. Fakat günün birinde onu bekleyen daha büyük bir hadise yaşanır. Eşi Aziz Veysel cezaevi şartlarına dayanamadığı için hayatını kaybeder. Bu durum onu iyice yıktığı için daha çok hırslanan Xate bir karar alır. Kendisi aday olacaktır.

Adaylığını duyurmasıyla birlikte büyük ses getiren Xate herkesin tepkisini alır. Çünkü köydeki insanların büyük bir kısmı kadından aday olmaz kafasındadır. Başa geldiği andan itibaren adeta kronikleşmiş bir sürü meseleye çözüm getiren Xate en sonunda çocuklara da el uzatır. Evlendirilmek adına okuldan alınan kız çocuklarına sahip çıkan Xate köyünün kahramanı olmuştur bile.

Aldığı Ödüller

Hükümet Kadın filmi Demet Akbağ’a Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazandırmıştır.

Hükümet Kadın (Hükümet Kadın) Oyuncuları, Yönetmeni ve Ekibi

İlk yorum yapan siz olun “Hükümet Kadın (Hükümet Kadın)”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Henüz inceleme yok.

Hükümet Kadın