
Komedi

il principe/il figlio/l'attore

il cardinale/il cameriere/il marito/il commissario/il padre di famiglia

il marito/il cuoco/il figlio

l'autostoppista/la hostess

L'automobilista

La principessa Altoprati

Il prete contestatore

il pretino

Una borgatara

Il terrorista
Film, modern toplumun ikiyüzlülüğünü, bencilliğini ve ahlaki çöküşünü ele alan 14 (bazı versiyonlarda farklılık gösterir) kısa hikayeden oluşur. Bu hikayeler; zenginlerin duyarsızlığından, aile bağlarının kopmasına, din adamlarının gösteriş merakından, sıradan insanların küçük hesaplarına kadar geniş bir yelpazede "insani çirkinlikleri" mizahi ama bir o kadar da acımasız bir dille hicveder.
Filmin yönetmen koltuğunda İtalyan sinemasının üç devi oturur: Mario Monicelli, Dino Risi ve Ettore Scola. Bu üç usta, gündelik hayatın içindeki "canavarları" (monstri) teşhis ederek izleyiciyi hem güldürür hem de utandırır.
Film, İtalyan sinemasının altın çağının en parlak yıldızlarını bir araya getirir:
Vittorio Gassman: Değişik kılıklara girerek karakter oyunculuğunun zirvesini sergiler.
Alberto Sordi: Özellikle "First Aid" bölümündeki performansı unutulmazdır.
Ornella Muti: Filmin güzellik ve ironi dengesini kuran sahnelerde yer alır.
I nuovi mostri, 1979 Akademi Ödülleri'nde "En İyi Yabancı Dilde Film" dalında Oscar adaylığı kazanmıştır. Filmin başarısı, yerel İtalyan taşlamalarını evrensel bir insanlık eleştirisine dönüştürebilmesinden gelir.
Zekice Mizah: Kaba komediden ziyade, toplumsal gözlemlere dayanan, düşündüren ve bazen rahatsız eden bir mizah anlayışı için.
Antoloji Formatı: Kısa kısa hikayelerden oluşması sayesinde temposu hiç düşmeyen, her bölümde farklı bir sürpriz sunan yapısı için.
Sinematografik Miras: Üç büyük yönetmenin vizyonunu tek bir filmde birleştiren nadir yapımlardan biri olması nedeniyle.
Yorum yazmak için giriş yapınız.
Yükleniyor...