TRT Uluslararası Çocuk Medyası Zirvesi 6 Aralık'ta İstanbul'da

TRT Uluslararası Çocuk Medyası Zirvesi 6 Aralık'ta İstanbul'da

TRT Uluslararası Çocuk Medyası Zirvesi, 6 Aralık’ta İstanbul’da çocuk medyasında güvenli içerik ve değer odaklı yaklaşımı ele alıyor.

03 Aralık 2025

TRT, çocuklara yönelik medya anlayışını güçlendirmek amacıyla uluslararası ölçekte önemli bir organizasyon düzenliyor. Kurum, aileyi merkeze alan ve kültürel değerleri önceleyen yayıncılık vizyonunu daha geniş bir perspektifte tartışmaya açmak için 6 Aralık’ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde “TRT Uluslararası Çocuk Medyası Zirvesi” ‘ni gerçekleştirecek. Zirvenin onur konuğu ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan olacak.

Bu kapsamlı etkinlik, dijital dünyanın çocuklar üzerinde yarattığı etkileri incelemek ve güvenli medya ortamlarının nasıl oluşturulabileceğine dair uluslararası ölçekte fikir alışverişi yapmak amacıyla düzenleniyor. Çocukların dijital içerikler karşısında karşılaştığı tehlikelerin tespit edilmesi, çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve çocuk haklarını önceleyen yeni politika adımlarının konuşulması zirvenin temel hedefleri arasında yer alıyor. Ayrıca, ailelerin, medya kuruluşlarının ve toplumun bu süreçte üstlenmesi gereken ortak sorumluluklara da dikkat çekilecek.

Zirve programında, çocuk gelişimi, medya uzmanlığı ve eğitim alanlarında dünyaca tanınan isimler yer alacak. Psikolog ve teknoloji alanında uzman Dr. Warren Buckleitner, ünlü psikoterapist ve pedagog Isabelle Filliozat, Müslim Kids TV’nin kurucusu Michael Milo, akademisyen Chi-Kim Cheung ve akademisyen Nilüfer Pembecioğlu üç ayrı panelde deneyimlerini paylaşacak.

Etkinlikte şu başlıklar ele alınacak:

  • “Çocuk Medyasında Meydan Okumalar ve Fırsatlar: Aile ve Toplumun Ortak Sorumluluğu”

  • “Gizli Kodlar, Açık Riskler: Çocuk İçeriklerinde Kimlik ve Değer İnşası”

  • “Gelecek Nesiller İçin Yol Haritası: Politikalar, İş Birliği ve Çözümler”

Bu paneller aracılığıyla çocuk-medya ilişkisine dair küresel ölçekte politika üretme süreçlerine katkı sağlanması ve geleceğe yönelik yol haritalarının belirlenmesi amaçlanıyor.

Zirveye katılım sağlamak isteyenler kayıtlarını www.trtchildrensmedia.com üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Kategoriler

İlgili Platformlar

TRT1
like
love
haha
wow
sad
angry

Yorumlar 0

Yorum yazmak için giriş yapınız.

Yükleniyor...